Laat niks je persoonlijke ontwikkeling in de weg staan en vind je eigen weg

Ieder mens is uniek, maar niet iedereen leeft zijn of haar eigen unieke leven. Er vindt in de maatschappij al snel een soort van leveling of nivellering plaats. Dat is een moeilijk woord voor een heel bekend proces. Je gaat immers van jongs af aan naar school en wordt zo langzaam maar zeker voorbereid op het leven in de maatschappij. Alle unieke kwaliteiten worden er vaak uit gefilterd, zodat je mee kunt met de massa. Leveling is dan ook niets anders dan jezelf gemiddeld maken, zodat je mee kunt met de onpersoonlijke gemiddelde massa. Je beperkt je tot een algemeen niveau of level. Maar hoe zit het dan met je unieke talenten, je eigen wensen en verlangens? Daar is in het systeem in principe geen plaats voor, tenzij je ergens echt in uitblinkt. De enige reden dat je dan als het ware wordt uitverkoren is omdat je dankzij je talenten een waardevol steentje kunt bijdragen aan de maatschappij. Als je talent samenvalt met wat je leuk vindt om te doen, dan heb je geluk. Maar als je talenten en wensen wat meer gemiddeld zijn, dan word je al snel in een keurslijf geduwd, zodat jij toch je steentje kan bijdragen. Je eigen persoonlijke pad raakt daardoor in de verdrukking. Je wordt gedwongen het algemene te volgen en te doen wat iedereen doet. Je eigen persoonlijke ontwikkeling komt dan dus in het geding. Wat dat betreft is het een heel goed idee om eens een kijkje te nemen op cosmiclife.nl. Het is namelijk niet genoeg om te beseffen dat je deelt neemt aan het algemene. Zodra dit besef eenmaal goed tot je doordringt, weet je immers nog niet waar jouw bestemming ligt. Je moet je eigen pad nog wel vinden. Je bent echter jarenlang geconditioneerd om het algemene pad te volgen. Dus alle wensen die je had en alle talenten die misschien in jou aanwezig waren, die ben je vergeten. Deze zijn dusdanig op de achtergrond geraakt, dat het een uitdaging is om deze weer naar boven te halen. Voordat je je bewust wordt van deze krachten die jouw beperken, ben je al een tijdje onderweg op het verkeerde pad. Je persoonlijke ontwikkeling is waarschijnlijk vooral gericht op een opleiding en je functioneren binnen een bepaalde sociale of maatschappelijke taak. Binnen die hele kleine werelden kun je je persoonlijke ontwikkeling uiteraard stimuleren. Maar dit is slecht een heel klein deel van wie jij bent of wie je kunt zijn. Je moet je vleugels dan ook uitslaan voorbij die bekrompen doelen en je blik richten op het hele universum of de kosmos. Daarom is Cosmic Life de plek waar je terecht kunt voor een nieuwe start. 

Je persoonlijke ontwikkeling begint bij Cosmic Life 

Als je je wilt ontwikkelen, dan is het vooral belangrijk dat je helder hebt hoe en wat je wilt ontwikkelen. Je kunt bepaalde vaardigheden ontwikkelen, maar je kunt je ook richten op je persoonlijke ontwikkeling als mens. 

De verschillende cursussen van Cosmic Life 

Je kunt bij Cosmic Life terecht voor verschillende cursussen waar je je persoonlijke ontwikkeling mee vooruit kunt helpen. Denk bijvoorbeeld aan je persoonlijke ontwikkeling via: 

  • Abundance Insta Cursus
  • De Abundance Meditatie
  • Becoming A Modern Mystic 

Lees meer…