Motorrijden, is dat wel zo gevaarlijk?

Motorrijden, is dat wel zo gevaarlijk?Ook gek op het rijden op een motor? Kijk eens op de website van motorrijders.nl! Je leest er geregeld over in het nieuws, er is weer een ongeluk gebeurd als gevolg van motorrijden. Het zal niet de eerste keer zijn dat er een ongeluk gebeurd met motorrijden, iedereen beweert dat het een ontzettend gevaarlijke hobby is en dat als je eenmaal valt, de kans groot is dat je niet meer herstelt. Dat is natuurlijk iets dat je niet wilt, want je wilt je hobby normaal kunnen blijven voortzetten. Maar de waarheid achter motorrijden is nog niet altijd juist uiteengezet, vinden wij. Daarom vandaag een artikel over motorrijden: is dat wel zo gevaarlijk? We nemen je mee in de wereld van de motors waar je op moet letten als jij de motor pakt maar vooral dat het belangrijk is om te genieten en dat angst juist een heleboel kan verpesten. Dat is natuurlijk niet wat je wilt, angst is een van de grootste boosdoeners die er maar bestaat. 

Waar op te letten als je gaat motorrijden? 

Waar moet je eigenlijk allemaal op letten als je gaat motorrijden? Het is goed om dit voor jezelf uit te zoeken, dit gaat echter het beste met de hulp van professionals. Dit stukje is dan ook geschreven met behulp van een aantal mensen uit de praktijk, zij helpen je een heel eind vooruit zodat jij je geen zorgen hoeft te maken voor de grote rit die jij misschien straks wel gaat maken. Let op de volgende dingen voordat je gaat rijden door middel van het geven van antwoord op de volgende vragen: 
  • Ben ik voldoende beschermd?
  • Is het niet te glad op de weg? 
  • Is het druk op de weg?
  • Ben ik voldoende uitgerust?
Als deze vragen een positief antwoord hebben gekregen kun jij de weg op. Maar dan is er soms angst, lees snel verder hoe je hiermee kunt omgaan.

Waarom angst de grootste boosdoener is

We spraken onlangs met iemand die een val had gemaakt door het motorrijden. Wat je vaak hoort, ook met mensen die van een paard zijn gevallen, is dat er een angst ontwikkelt waardoor diegene niet meer op het paard of op de motor wil gaan. Dit is zonde, vinden wij. Het is natuurlijk niet voor niets dat wij daarom dit artikel schrijven. Een van onze redacteurs heeft namelijk ook te maken gehad met een val door het motorrijden en we weten allemaal dat de helft, of meer dan de helft van de mensen daarna niet meer de weg op durft te gaan, terwijl dit vaak niet nodig is. Want er bestaat helemaal niet zoiets als een verhoogd risico op opnieuw vallen als je na een eerste val de weg weer op gaat. Angst is de grootste boosdoener, omdat angst jou doet laten geloven dat als jij de weg weer op gaat, de kans aanwezig is dat jij valt en dat deze sneller intreedt dan dat jij voor ogen hebt. Angst is dus de grootste boosdoener die wij jou niet gunnen, maar je kunt met angst leren omgaan. Wel is het natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen bij een therapeut moet gaan lopen om van die angst af te komen, maar in sommige gevallen is dat niet anders.