Ruitschade

Een van de meest voorkomende problemen met auto’s is het ontstaan van ruitschade. Er hoeft tijdens het rijden maar één steentje op te spatten en tegen uw ruit aan te komen en dan is er vaak al sprake van een barst. Doordat het vaak om slechts een kleine beschadiging gaat, zijn mensen snel geneigd om het er maar bij te laten zitten en te wachten met reparatie hiervan totdat het voertuig toch al naar de garage moet voor bijvoorbeeld de keuring. Dat is onverstandig, want voordat je het weet is de ruitschade uitgegroeid tot een groot probleem. Als er eenmaal een barstje in het glas zit, dan kan dit namelijk uitgroeien tot een grote scheur. Het spreekt voor zich dat dit zeer problematisch is, omdat het jouw zicht kan belemmeren als de scheur zich in de voorruit voor het stuur bevindt. Maar ook omdat het de kans geeft dat de ruit helemaal knapt, doordat het steeds verder inscheurt. Het is dan ook zeker aan te raden om ruitschade altijd serieus te nemen en hiermee naar een reparateur te gaan, zodat deze dit zo snel mogelijk op kan lossen. Dat is bovendien vaak ook nog veel voordeliger, omdat het op dat moment nog maar om een kleine schade gaat.

Snel ruitschade laten repareren verstandig

Er is nog een reden waarom je ruitschade zo snel mogelijk zou moeten laten repareren en dat is de kracht van de carrosserie. Veel mensen realiseren zich dit niet, maar de ruiten spelen hierin een belangrijke rol. Op het moment dat jij de constructie van je auto eens goed bekijkt, zal dit je ook eigenlijk niet verbazen. Het is immers zo dat de bovenste helft van je wagen voor een heel groot deel uit glas bestaat. Het zal dan ook niet verbazen dat als er ruitschade ontstaat, de kracht van de ruit zwakker wordt en daarmee ook de gehele kracht van de carrosserie afneemt. Er zijn dus verschillende redenen om zo snel mogelijk dat kleine barstje te laten repareren:

  • voorkomen dat deze uitgroeit tot een grote scheur
  • verzwakking van carrosserie voorkomen
  • voorkomen dat je uiteindelijk heel hoge reparatiekosten moet betalen

Hoewel het dus op het eerste gezicht maar een kleine en onschuldige beschadiging lijkt, zo’n barstje in de ruit, kan het toch tot grote problemen en hoge kosten leiden. Daarom is het altijd verstandig om het laten repareren van ruitschade niet uit te stellen tot het moment dat het glas verder ingescheurd is.

Snelle service bij Autobedrijf Bennie Wilmink

Heb jij te maken met ruitschade en wil je dit graag goed laten repareren, dan ben je daarvoor bij autobedrijf Bennie Wilmink helemaal aan het juiste adres. Zij leveren namelijk zeer snelle service, waardoor jouw autoruit weer in korte tijd zo goed als nieuw is. Het fijne is dat zij jou ook veel werk uit handen nemen. Veel verzekering bieden namelijk vergoeding voor reparatie van de ruiten aan op het moment dat je een polis hebt met WA extra dekking. Heb jij ruitschade en ga je hiermee naar Bennie Wilmink toe, dan controleren zij graag voor jou op je recht hebt op vergoeding hiervoor. Het enige wat jij hoeft te doen, is je groene kaart meenemen. Zij zoeken dit dan voor jou uit en als je inderdaad volledige vergoeding hiervoor krijgt van de verzekeringsmaatschappij, dan regelen zij de afhandeling van de kosten vervolgens met jouw verzekering. Zo heb jij hier zelf dus helemaal geen werk van en geen omkijken meer naar. Heb jij opgemerkt dat je ruitschade hebt en gaat het alleen nog maar om een klein sterretje? Ga dan meteen naar Bennie Wilmink en zij zorgen dat grotere schade voorkomen wordt! Lees meer..