Seks gehad zonder condoom? Laat dan een soa test uitvoeren

Als je op een zondagmiddag op de bank zit bij je grootouders, dan kun je de filosofie aanhangen dat je altijd veilige seks moet hebben en dat je dus nooit een soa test nodig zult hebben. Deze visie kun je ook verkondigen richting je vrienden en vriendinnen. Tevens kun je jezelf op de schouders kloppen dat je een dergelijke visie hebt en dat je in staat bent om seks op een rationele manier te benaderen. Dit is echter wel een kwestie van de zogenaamde beste stuurlui die aan wal staan en van een afstand de situatie benaderen. Het is gemakkelijk om rationeel te zijn als je gevoelens niet zijn geactiveerd. Maar het is een heel ander verhaal wanneer je daadwerkelijk in een situatie terecht komt waarin je op het punt staat om seks te hebben. Op een dergelijk moment gaat er waarschijnlijk van alles door je hoofd en het is maar de vraag of je dan nog rationeel genoeg bent om de juiste keuze te maken. Wellicht heb je wat gedronken en dan is de ratio sowieso minder aanwezig. Daarnaast word je bevangen door lust en verlangen en alle verstandige consideraties zijn dan niet meer zo sterk. Vervolgens is het de vraag of jullie wel een condoom bij de hand hebben. Als dat niet zo is, ga je dan gewoon naar huis of neem je het risico? Kun je in een dergelijke situatie nog een rationele afweging maken? En wat als je wel een condoom hebt? Ga je deze dan gebruiken of ga je gewoon genieten van seks zonder condoom. Dat is immers veel lekkerder. Het punt is dat je je gemakkelijk kunt laten verleiden om onveilige seks te bedrijven. Mocht dat gebeuren, dan word je de volgende dag wakker wanneer de ratio weer 100% actief is en dan besef je meteen dat je niet zo slim bent geweest. Het is dan ook goed om op dat moment weer te starten met de juiste keuzes en te kiezen voor een soa test. De kans is aanwezig dat er niets aan de hand is. Onveilige seks betekent niet dat je altijd een soa oploopt. Het is om die reden ook dat je de avond te voren toch het risico nam. Maar het is wel mogelijk en daarom is het verstandig om het zekere voor het onzekere te nemen. De fout is gemaakt en de onveilige seks heb je inmiddels achter de rug. Het enige wat je kunt doen is vooruit kijken en de verkeerde keuzes die je hebt gemaakt herstellen door de juiste keuzes te maken. Als je een soa test wilt laten uitvoeren, dan kun je terecht bij OneDayClinic.

Een anonieme soa test via OneDayClinic

Mocht je een soa test nodig hebben, dan wil je misschien niet naar je eigen huisarts. Dit is ook niet nodig, want je kunt gewoon naar OneDayClinic. Hier kun je namelijk terecht voor een anonieme soa test. Je kunt kiezen voor een basis soa test. In dat geval word je getest op chlamydia en gonorroe. Je kunt ook de uitgebreide soa test laten doen. In dat geval word je naast chlamydia en gonorroe ook getest op:

  • Syfilis
  • Hepatitis B
  • Hepatitis C
  • Hiv

Chlamydia is de soa die het meeste voorkomt. Het is dus altijd verstandig om je te laten testen voor gonorroe en chlamydia.

De kosten van een soa test via OneDayClinic

Als je een soa test laat doen via OneDayClinic.nl, dan kost dat 100 euro voor de basis test en 150 euro voor de uitgebreide test.