Uw kruiden kopen bij een kruidenkwekerij?

Kruidenkwekerij de Gerdeneer is de Kruidenkwekerij uit het zuiden. Ze beschikken over vele tuinen, waarin prachtige kruiden worden gekweekt. Hier weten ze wat lekker eten, maar ook wat lekker drinken is. Voor meer informatie kijkt u op degerdeneer.nl/kruidenkwekerij/”>https://degerdeneer.nl/kruidenkwekerij/ 

Wat maakt Kruidenkwekerij de Gerdeneer bijzonder?

Kruidenkwekerij beschikt over vele prachtige aangelegde tuinen. Hier kweken zij allerlei soorten kruiden, maar ook eetbare bloemen. Kruiden zijn essentieel om gerechten een geraffineerde of uitgesproken spraak mee te brengen. Met de mooie eetbare bloemen kunt u als kok of horecaondernemer altijd iets moois op tafel zetten, Proeven doen we tenslotte niet alleen met onze mond, maar ook met onze ogen. De Gerdeneer beschikt over een uitgebreid assortiment. Natuurlijk, het lijkt erg voordelig om als horecaondernemer de kruiden direct van een groothandel te kopen. Maar hoe mooi is het om uw klanten een gerecht met de meest verse kruiden direct van een tuinkwekerij voor te zetten? U kunt altijd een bezoek brengen aan Kruidenkwekerij de Gerdeneer, of gewoon de kruiden direct bestellen via de site.

Kruiden, eetbare bloemen en bladgewassen bij Kruidenkwekerij de Gerdeneer

Bij Kruidenkwekerij de Gerdeneer kweken ze allerlei soorten kruiden, eetbare bloemen en bladgewassen. Bij de Gerdeneer kunt u exclusieve tuinkruiden kopen, zoals:

  • Landkraal
  • Winterpostelein
  • Verveine (citroenverberna)

Tuinkruiden zijn kruiden die kenmerkende geuren en andere eigenschappen hebben die ook smaken kunnen masker, maar ze worden tegenwoordig vrijwel uitsluitend gebruikt voor het aanbrengen van een geraffineerde smaak. Veel van deze kruiden worden dan ook als keukenkruiden gebruikt.

Neem bijvoorbeeld de winterpostelein. Dit prachtige wintergewas is een echte blikvanger en zorgt daarnaast voor een heerlijke smaakbeleving. De plant is 15-40 cm hoog en tijdens de bloei gemakkelijk te herkennen aan de schotelvormige bladeren, waar de stengel door heen lijkt te groeien. 

Niet alleen op het gebied van exclusieve tuinkruiden, maar ook op het gebied van eetbare bloemen weet Kruidenkwekerij de Gerdeneer alles. Er zijn veel verschillende soorten eetbare bloemen. Het is belangrijk om te onthouden dat er giftige bloemen bestaan, zorg er dus voor dat je eerst zeker weet de bloem ook echt eetbaar is. Natuurlijk is ook niet elke bloem lekker, zorg dus dat je advies hebt gekregen via een kruidenkwekerij. Jonge bloemen zijn over het algemeen de lekkerste bloemen, oudere bloemen kunnen al snel bitter gaan smaken. Het verschilt per bloem welk deel het lekkerst smaakt. Van alle chrysanth-achtige kun je over het algemeen stellen dat je alleen de bloemblaadjes eet. Zorg er daarbij voor dat je het witte gedeelte dat uit de bloembodem komt verwijderd is. Eetbare lipbloemen eet je vaak in geheel, met alleen het steeltje verwijderd. Zo heeft een aantal groepen een bepaalde eetvorm.

Ten slotte heb je nog de bladgewassen. Een bladgewas schaf je over het algemeen sneller in de supermarkt aan dan bij een kruidenkwekerij. Het voordeel van het kopen bij een Kruidenkwekerij is natuurlijk dat het veel verser zal zijn. Sommige soorten worden rauw of gekookt gegeten en andere alleen gekookt.

Enkele voorbeelden van bladgewassen zijn:

  • Andijvie
  • Boerenkool
  • Sla
  • Spinazie
  • Witlof

Je zal ze herkennen, en realiseren dat je ze bij de supermarkt koopt. Bij Kruidenkwekerij de Gerdeneer zijn ze ook te koop, en nog verser dan bij de supermarkt.