Wil jij je boerderij verkopen? 

Een huis kopen of verkopen is natuurlijk al een hele klus op zich. Wil je echter een boerderij verkopen, dan komen daar nog veel meer zaken bij kijken. Een boerderij verkopen doe je namelijk niet zomaar. Er zijn vele aspecten die ervoor zorgen dat het verkopen van een boerderij een stuk lastiger is dan het verkopen van een gewoon huis. Bijna iedereen wil namelijk een huis hebben om in te wonen, maar lang niet iedereen heeft interesse in het kopen van een boerderij. Het verkopen van een boerderij gaat dan in eerste instantie ook gepaard met goede marketing. Je moet namelijk via de juiste kanalen de juiste kopers weten aan te spreken. Naast het aanprijzen van je boerderij, komen er ook nog zaken zoals land en eventuele andere dingen bij kijken. Wanneer je een boerderij verkoopt, gaat het meestal niet enkel om de woning, maar ook om het stuk land dat erbij hoort. Het land moet dan ook eerst opgemeten worden en daar moet een bepaalde waarde aan gegeven worden. Er komt dus heel wat kijken bij de verkoop van een boerderij. Heb jij zelf een boerderij en wil jij je boerderij verkopen? Doe dit dan via boerderijmakelaar.  

Schakel de hulp in van Boerderijmakelaar, als je je boerderij verkopen wilt 

Ben je dus de eigenaar van een boerderij en wil je je boerderij verkopen? Schakel dan de hulp in van Boerderijmakelaar. Bij de verkoop van een woning komt heel wat kijken. Bij de verkoop van een boerderij alleen nog maar meer. Wanneer je besluit om je boerderij in de verkoop te zetten, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Als eerste moet natuurlijk de waarde van de boerderij bepaald worden. De waarde van de boerderij hangt af van verschillende factoren. Hoe groot is de boerderij? Staan er nog andere woningen op het landgoed? Hoe groot is het landgoed? In welke staat is de boerderij? Bij een boerderij wil het daarnaast ook nog weleens voorkomen dat er zich gebreken aan de woning bevinden. Deze dienen natuurlijk eerst vastgesteld en opgeknapt te worden, voordat de boerderij verkocht kan gaan worden. Laat daarom ook eerst een bouwkundige keuring aan de boerderij uitvoeren door een specialist. Daarna kun je gaan kijken of het loont op bepaalde dingen te renoveren of juist te laten en juist extra voorwaarden in het koopcontract op te nemen. Wanneer alles aan de boerderij verder in orde is en de waarde van de boerderij is bepaald, dan kan het verkoopproces van start gaan. Er moeten advertenties voor de boerderij gemaakt worden en via de juiste kanalen worden verspreid. Niet elke huizenkoper is namelijk op zoek naar een boerderij. Wanneer er voldoende kopers gevonden zijn, dan kunnen ze komen bezichtigen. Je boerderij en landgoed moeten dan natuurlijk perfect in orde zijn om een goede indruk achter te laten op de kopers. Wanneer een of meerdere kopers na de bezichtiging nog interesse hebben, dan zullen zij met een bod gaan komen. In deze fase is het belangrijk dat je niet zomaar akkoord gaat met het bod, maar de beste prijs probeert te onderhandelen. Wanneer alle partijen akkoord zijn met het bod, dan kan de overdracht plaatsvinden. Je hebt dan succesvol je boerderij verkocht. Zoals je kunt zien, is een boerderij verkopen nog best een lastige opgave. Schakel daarom de hulp in van Boerderijmakelaar. Zij kunnen je helpen met: 

  • Waardebepaling 
  • Marketing 
  • Bezichtigingen 
  • Koopcontract 
  • Onderhandelingen 

Neem contact op voor advies 

Heb jij ook een boerderij en wil je je boerderij verkopen? Kijk dan op https://www.boerderijmakelaar.nl/boerderij-verkopen/ voor meer informatie of neem contact op als je je boerderij verkopen wilt.  

Lees meer…