Verwen je smaakpapillen tijdens een etentje bij Chez l’Hêtre – een sfeervol Venlo restaurant

Wil je graag gezellig een avondje uit eten in één van de leukste steden van Limburg? Kom dan eens langs bij Chez l’Hêtre in Venlo. Chez l’Hêtre heeft een divers menu aan Franse en internationale gerechten, en mag zich bovendien het leukste restaurant van Limburg 2017 noemen. Dit restaurant was onder de naam Chez Philippe jarenlang een begrip in Venlo en omstreken, totdat de jonge topkok Nicky van de Beuken het in 2015 overnam.

Kom proeven van het verrassende menu bij Venlo restaurant Chez l’Hêtre

Op de menukaart van dit Venlo restaurant staan verrassende gerechten, die met zorg zijn samengesteld door kok Nicky van de Beuken. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke rundertartaar met zeewiercrème en een frisse komkommerchutney, of, voor de visliefhebber, kalfsoesters met verschillende soorten paddenstoelen en een whiskeysausje. Een groot deel van de gerechten komt uit de Franse keuken, al zijn er ook maaltijden met een Italiaans tintje en gerechten die zijn geïnspireerd door de oosterse keuken. Je kunt bij dit Venlo restaurant gaan voor een uitgebreid zesgangenmenu met verscheidene tussengerechten, maar het ook bij drie gangen houden. Aangezien de koks van dit restaurant graag met verse seizoensproducten werken, wisselt het menu van Chez l’Hêtre van tijd tot tijd. Het team van Chez l’Hêtre bestaat uit een drietal gedreven culinair experts. Chefkok Nicky van de Beuken voert de leiding over dit Venlo restaurant, en heeft in 2012 nog het ‘glazen kalf’ gewonnen voor het maken van het beste kalfsvleesgerecht. Sous-chef Guido Raemakers helpt Nicky van de Beuken met het bedenken en maken van de gerechten, en assisteert bij de opmaak van de borden. Gastheer Sjoerd Kersten weet je als geen ander te adviseren over het kiezen van een passende wijn bij je maaltijd.

Het aanbod aan wijnen bij Chez l’Hêtre

Een lekkere maaltijd is natuurlijk niet compleet zonder een goed glas wijn. De koks van Chez l’Hêtre begrijpen dat, en hebben daarom in samenwerking met een aantal wijnkoperijen een selectie aan wijnen samengesteld die goed passen bij hun gerechten. Wanneer je een vorkje komt prikken bij dit Venlo restaurant helpt het personeel je graag bij het vinden van de juiste wijn. Op de wijnkaart van Chez l’Hêtre vind je onder meer de volgende soorten wijn:

  • Champagne
  • Pinot Blanc
  • Rosé
  • Bordeaux
  • Bourgogne
  • Beaujolais

Ook de meeste wijnen bij dit Venlo restaurant zijn van Franse oorsprong. Er is echter ook een uitstekende selectie aan Italiaanse en Spaanse wijnen, en zelfs een aantal wijnen uit onbekendere wijnlanden als Hongarije en Bulgarije. Je kunt een glaasje bestellen, maar ook samen een fles uitkiezen. Chez l’Hêtre is doordeweeks geopend van zes uur ’s avonds tot half tien. Op zaterdagen is dit Venlo restaurant geopend tussen half zeven en tien uur in de avond. ’s Zondags is Chez l’Hêtre  gesloten. Wie een avondje wil komen dineren bij Chez l’Hêtre, moet vooraf wel een reservering maken. Reserveren kan zowel per telefoon als per e-mail, waarbij een reservering pas staat wanneer je een bevestigingsmail van het restaurant terugkrijgt. Mochten er gasten zijn met allergieën of dieetwensen, dan kunnen zij dit ook doorgeven zodat de koks hier rekening mee kunnen houden. Voor de contactgegevens van Chez l’Hêtre kun je terecht op hun website, http://www.chezlhetre.nl/. Op de website vind je tevens de menukaart en de wijnkaart van dit Venlo restaurant, zodat je alvast kunt kijken waar je zin in hebt. Ken je iemand die je ook graag een culinair avondje cadeau zou willen doen? Bestel dan een dinerbon van Chez l’Hêtre.