Waar is een leuk borrelcafé in Rotterdam?

Vorige week was een van mijn vrienden weer in Nederland. Hij is een paar jaar geleden in Japan gaan wonen voor zijn werk en is daarom bijna nooit meer in Nederland. Ik leerde hem kennen tijdens de middelbare school en sindsdien zijn we vrienden. Vroeger trokken we erg vaak op en we hebben veel dingen meegemaakt. Het contact werd iets minder na de middelbare school, want we gingen daarna allebei naar een andere school, maar we hielden nog altijd contact. Hij is iemand met wie ik altijd gemakkelijk kan praten en elke keer als ik hem zien, is het net zoals vroeger. We hebben direct weer leuke gesprekken en het is net alsof we elkaar vorige week nog hebben gezien. De laatste keer dat hij in Nederland was, was ruim een jaar geleden en toen gingen we ook naar een gezellig borrelcafé in Rotterdam. Hij is ongeveer een keer per jaar in Nederland en dan spreken wij altijd af. We proberen altijd langs te gaan in een borrelcafé in Rotterdam en dan een paar drankjes te doen, om bij te praten. Als hij in Nederland is heeft hij altijd een druk schema, want dan wil hij veel familieleden bezoeken. Ik ben dan altijd blij als hij tijd voor mij kan maken. Hij liet me dit keer weer een paar weken van te voren weten dat hij weer in Nederland zou zijn, zodat ik een nieuw borrelcafé in Rotterdam kon zoeken. We spraken de eerste paar keren elke keer in een ander café af en dat is nu traditie geworden. Zelf ga ik niet zo vaak uit en ik weet dan ook niet wat leuke plekken zijn, dus probeerde ik online wat te vinden.  

Online zoeken naar een borrelcafé in Rotterdam

Ik hoopte online inspiratie op te doen en zocht naar een leuk borrelcafé in Rotterdam. Ik vond niet alles er leuk uitzien en een aantal andere hadden we al een keer bezocht. Ik vond toen cafehetnieuwelinssen en dat leek mij een leuk café. Ik besloot om het volgende weekend langs te rijden, zodat ik kon kijken of het wat was. Het zag er toen erg gezellig uit en ik besloot om binnen te stappen om een kopje koffie te drinken. Er hing een leuke sfeer en ik werd er netjes geholpen. Dit leek mij een leuke keuze voor ons borrelcafé in Rotterdam. Toen ik er zat, herinnerde het café me aan een andere plek waar ik al eens geweest was. Ik vroeg het aan de serveerster en ze zei dat ik gelijk had, ze zaten vroeger ergens anders en dit is de nieuwe locatie. Ik vond de andere locatie ook leuk, maar het was goed om te weten dat ze nu hier zaten. Ik liet mijn vriend weten dat we hier zouden afspreken en dat vond hij een goed idee.

Gezellig kunnen bijpraten op een leuke locatie

Afgelopen weekend was de avond dat we hadden afgesproken en het was weer erg gezellig. Hij vond het een erg goede keuze voor een borrelcafé in Rotterdam. Het was er gezellig, maar zonder te veel lawaai, zodat we normaal met elkaar konden praten. Soms kan je elkaar niet verstaan door het lawaai in een kroeg, maar hier was het prima. De medewerkers waren erg vriendelijk en ze hebben veel keuze uit drankjes en hapjes. Het Nieuwe Linssen is een leuk borrelcafé in Rotterdam

  • Het café is leuk ingericht en het is er erg gezellig
  • Het is een leuke plek, waar je goed kan praten en wat kan drinken
  • De medewerkers zijn er vriendelijk
  • Er zijn veel verschillende drankjes en hapjes