Wat is een spoedzending?

Het woord spoedzending verraadt het al een beetje: dit is het verzenden van een pakket of brief die met spoed bezorgd moet worden. Wanneer er dus haast is met het versturen van bepaalde papieren of een pakket, dan kan je dit met spoed versturen. Er kan ook gebruik gemaakt worden van een spoedzending wanneer het om (extreem) waardevolle spullen gaat. Het is in die gevallen niet wenselijk dat deze lang onderweg zijn. In deze gevallen is een spoedzending het meest wenselijke, omdat je zeker bent dat je spullen binnen korte tijd geleverd zullen worden. Het doen van een spoedzending is iets wat je indien mogelijk toch het beste kunt vermijden. Het levert extra stress op (want is het wel op tijd op locatie?), daarnaast zal je een aanzienlijk bedrag moeten betalen om het als spoedzending te kunnen versturen. Gelukkig is de mogelijkheid er echter wel om dingen met spoed versturen, want het komt niet altijd uit zoals je wenst en je zal lang niet altijd alles op tijd kunnen regelen. Doorgaans zijn er verschillende redenen waarom je een pakket of brief als spoedzending kunt versturen:

  • Het wordt snel bezorgd
  • Je krijgt bewijs van versturen en van de ontvangst

Mocht je de zending versturen met een dienst als PostNL, dan zal je pakket ook verzekerd zijn voor een bedrag tot € 500,- en kan je het pakket eenvoudig volgen met een track en trace systeem. Houd er in alle gevallen rekening mee dat het versturen van een spoedzending in de kosten kan lopen, het is dus geen dienst die je wilt gebruiken om ‘even snel’ een pakketje over te sturen. Het is een dienst die in veel gevallen gebruikt wordt in noodgevallen. Een spoedzending via PostNL kan al binnen 24 uur over zijn, al moet daar wel bij gemeld worden dat het hier de hoofdsteden en zakencentra binnen Europa betreft. Voor de overige bestemmingen binnen Europa is dit in de meeste gevallen al twee tot drie werkdagen. Als je dus echt spoed hebt, kan het dus een goed idee zijn om uit te kijken naar een andere koeriersdienst, één die wel binnen 24 of 48 uur kan leveren met garantie.

Wat zijn de kosten van een spoedzending?

De kosten van een spoedzending zijn uiteraard afhankelijk van een aantal dingen: wat moet er bezorgd worden, en waar moet het heen. Het is niet vreemd dat het verzenden van een envelop met papieren goedkoper is dan een doos met twee kilo inhoud. Daarnaast is het afhankelijk van bijkomende factoren, denk hierbij aan het vervoersmiddel, de hoeveelheid pakketten of post die het vervoersbedrijf daarnaast voor hetzelfde land heeft. Als er tientallen pakketten zijn die het bedrijf toch al moet leveren aan bijvoorbeeld Zweden, dan zal het de dienst voordeliger aan kunnen bieden dan wanneer jouw pakket het enige is dat naar Zweden moet. Moet het pakket ingevlogen worden, of kan het vervoerd worden met de auto of een busje? Het zijn allemaal vraagstukken die bijdragen aan een prijs. Als je gebruikmaakt van een dienst van bijvoorbeeld S&B Koeriersdienst (http://www.sbkoeriersdienst.nl/spoedzending/) zal er een zo scherp mogelijke prijs gerekend worden. Kortom, vervoer op maat!

Verstuur je pakket op tijd

Natuurlijk zit niemand erop te wachten om met spoed nog een pakket te versturen. Het loopt in de kosten, brengt geregel met zich mee en kan nog voor behoorlijk wat stress zorgen. Indien mogelijk is het gemakkelijker om op tijd je spullen te versturen. Indien dat niet lukt, of het anderzijds niet mogelijk is om dit op tijd te regelen, dan is het prettig dat je met spoed zowel binnen Nederland als naar het buitenland een verzending kunt doen.