Wil je werken bij de belastingtelefoon? Kijk op belasting-geld.nl

belasting-geld - Werken bij de belastingtelefoonEr zijn twee kanten met betrekking tot de belastingdienst. Aan de ene kant heb je de consument of klant en aan de andere kant heb je de medewerkers van de belastingdienst. Tussen beide vind je als het ware een onzichtbare muur die beide van elkaar scheidt. Als je als klant dus wilt weten hoe het aan de andere kant is, dan is het misschien een idee om te gaan werken bij de belastingtelefoon. Op die manier kun je immers aan den lijve ondervinden hoe het is aan de andere kant. Dit zou je blik op de belasting kunnen veranderen en de kennis die je opdoet kun je natuurlijk ook meenemen als je terugkeert naar het leven aan de andere kant van de onzichtbare muur. Met andere woorden, je kunt de kennis die je opdoet gebruiken om je eigen belastingzaken op orde te brengen. Werken bij de belastingtelefoon betekent dat je vragen van de belastingbetalers moet beantwoorden. Er zijn echter verschillende belastingtelefoons die mensen kunnen bellen. Dat betekent dat je dus bij verschillende afdelingen kunt gaan werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan afdelingen zoals:

  • Toeslagen
  • Aangiftes
  • Belastingdienst zakelijk/particulier

Dus als je wilt werken bij de belastingtelefoon en je wilt je kennis maximaliseren, dan is het verstandig om bij alle afdelingen te gaan kijken. Op deze manier kun je je kennis aanscherpen en weet je na een tijdje alles wat er te weten valt over belastingen, toeslagen en aangiftes. Betere kennis over de andere kant kun je niet verkrijgen. Onderzoek dus eens of het wat voor je is om bij de belastingtelefoon te werken.

Werken bij de belastingtelefoon op de afdeling toeslagen

Als je bijvoorbeeld gaat weken bij de belastingtelefoon waar je vragen beantwoord over toeslagen, dan kun je vooral de volgende soort vragen verwachten:

  1. Allereerst willen mensen vaak weten hoeveel huurtoeslag ze kunnen ontvangen en of ze überhaupt recht hebben op huurtoeslag. Huurtoeslag is namelijk niet alleen maar afhankelijk van je inkomen. Je moet ook aangeven hoeveel spaargeld je hebt. Daarnaast is ook het inkomen van je partner relevant. Verder gelden er andere regels als je met iemand samenwoont of als je getrouwd bent. Daarnaast is het zo dat samenwonen met een partner en samenwonen met een huisgenoot verschillende consequenties hebben met betrekking tot de hoogte van de huurtoeslag. Het is belangrijk dat de mensen goed op de hoogte zijn van deze regels, want als ze dat niet zijn en teveel huurtoeslag ontvangen, dan kunnen ze later natuurlijk financieel in de problemen komen.
  2. Een ander vraag die veel wordt gesteld heeft te maken met het recht op zorgtoeslag. Ook hier heb je weer te maken met zaken als de hoogte van je inkomen, het inkomen van je partner, de relatie die je hebt met de persoon met wie je samenwoont, et cetera.
  3. Verder bestaat er zoiets als kinderopvangtoeslag. Erg belangrijk voor mensen kinderen hebben en weer willen gaan werken.

Over al deze zaken zal je uiteraard eerst zelf meer leren tijdens cursussen alvorens je kunt gaan werken bij de belastingtelefoon.

Neem contact op via de sociale media wanneer je wilt werken bij de belastingtelefoon

Als je wilt gaan werken bij de belastingtelefoon, dan kun je allereerst kijken of er plekken beschikbaar zijn. Dit kun je doen via sociale media als Facebook en Twitter. Via deze weg kom je er het snelste achter of er ruimte is om te werken bij de belastingtelefoon. Mocht er op dit moment plek zijn, twijfel dan niet en solliciteer direct!