Zelf je haar verven eng? Helemaal niet!

Iedereen wil zijn haar wel anders. Als je haar een natuurlijke krul heeft dan zou je willen dat je haren stijl vallen en als je stijl haar hebt dan wens je vaak dat je een krul hebt. Zonde, want waarom niet gewoon blij zijn met je haar? En zelf je haar verven eng? Helemaal niet. Wij lichten nu toe waarom het helemaal niet eng is om je eigen haar te verven, maar het is ook wel te begrijpen (in sommige gevallen) dat je je haar liever bij de kapper laat doen. Deze heeft immers simpelweg meer ervaring dan dat jij hebt en heeft verschillende soorten kapsels gezien. Daarnaast weet een ervaren kapsters in bijna alle gevallen wel wat te doen als het mis gaat (lees: je haar bijvoorbeeld oranje of paars uitslaat) en dat kun jij vaak zelf niet oplossen. Maar zelf je haar verven is wel een stuik goedkoper. Waar kan dit bijvoorbeeld? Kapsalon Linds biedt een starterskit voor haar verven aan voor minder dan 20 euro. Een kappersbeurt waarbij je je haar gaat verven loopt al snel tegen de honderd euro aan, iets dat je natuurlijk niet wilt. Bij Kapsalon Linds ben je op het juiste adres, mocht je toch wel een behandeling willen. Eerst meer over zelf je haar verven, want daarvoor zijn de meeste mensen hier natuurlijk gekomen.

Wat zijn de fouten die worden gemaakt bij zelf je haar verven? 

Het is lekker makkelijk en daarnaast ook een stuk goedkoper dan de kapper, maar er zijn ook een aantal dingen die mensen steeds maar fout doen Zelf je haar verven eng? Helemaal niet!waar je op. moet letten als je je eigen haar verft. Om alsnog een tripje naar de kapper te voorkomen (wat overigens prima is, want je komt goed terecht, maar zonde van het geld is het wel), hebben wij uitgezocht wat de fouten zijn die worden gemaakt bij zelf het haar verven. Verkeerde verwachtingen hebben is de eerste, want als jij bijvoorbeeld een foto hebt gezien van iemand met een prachtig kleur kapsel kan dit bij jou heel anders uitpakken. Ieder haar is anders, zelfs als je. dezelfde kleur op drie mensen met dezelfde haarkleur gebruikt, komt het er nog steeds anders uit te zien. Daarnaast is het van het grootste belang om naar de ingrediĆ«nten te kijken. Sommige haarverf van de drogisterij gaat niet goed samen met de verf van een professionele salon. Soms is het resultaat niet wat je had gehoopt en dit kan liggen aan een van deze twee fouten. 

Tot slot: waar nog meer op letten bij zelf je haar verven?

Tot slot, het is van belang om nog op een aantal andere zaken te letten. 

  • Let op de haartextuur, want ieder haar is anders
  • Zorg dat je het product goed aanbrengt
  • Probeer het haar niet te bleken
Daarnaast is het misschien goed om eerst wat te oefenen of wellicht een cursus te volgen als jij daadwerkelijk van plan bent om zelf je haar te gaan verven. Je moet dus op bovenstaande punten letten en verder is het van belang om niet te hoge verwachtingen van jezelf te hebben bij het haar verven, omdat dit kan tegenvallen. Zelf je haar verven is een risico, ga jij het aan?