BBAN helpt u met een bouwaanvraag

Een goed begin is het halve werk. Zeker als u wilt bouwen of verbouwen. Elke (ver)bouwing begint met een bouwaanvraag. De meeste mensen die gaan bouwen of verbouwen doen dat maar één keer in hun leven. Logisch dus dat ze geen expert zijn op het gebied van de bouwaanvraag. Gelukkig is er BBAN, de expert in bouwbegeleiding en advies. De eerste B in de naam BBAN staat zelfs voor bouwaanvraag! Moet je nagaan.. Een bouwaanvraag begint met het in kaart brengen van alle wensen en eisen. Hoe wilt u dat het gebouw er uit gaat zien? Heeft u voorkeur voor bepaalde materialen? Welk budget is er beschikbaar? De specialisten van BBAN vatten deze wensen en eisen samen in een programma van eisen (PvE) dat vervolgens bij een ontwerpteam terechtkomt. Op basis hiervan worden bouwtekeningen gemaakt. Natuurlijk wordt daarbij rekening gehouden met veiligheidsvoorschriften, bijvoorbeeld van de brandweer. Een ander deel van het ontwerpproces zijn kostenramingen voor de verschillende fasen en onderdelen van het bouwproces. Een goede bouwaanvraag houdt bovendien rekening met de eisen die er vanuit de gemeente worden gesteld. Hierbij moet u denken aan wet- en regelgeving zoals het bestemmingsplan, de stedenbouwkundige voorschriften van de gemeentelijke bouwverordening, de welstandsnota en de constructieve eisen uit het Bouwbesluit. Uiteraard zijn de medewerkers van BBAN in deze materie gespecialiseerd. Bij eventuele vragen vanuit de gemeente, kunnen zij advies geven.

De bouwaanvraag voor ons nieuwbouwhuis

Toen wij ons nieuwbouwhuis lieten bouwen hebben we vanzelfsprekend BBAN om advies gevraagd. We kregen een specialist toegewezen, die ons vanaf de eerste stappen tot de oplevering van ons huis heeft begeleid. Dan moet je toch al snel denken aan een proces van twee jaar. De eerste ontmoeting was meteen erg leuk. We mochten al onze dromen en wensen vertellen. Hij vatte deze voor ons samen en zorgde dat deze vertaald werden in een bouwaanvraag. Natuurlijk lukte dit niet in één keer en maar goed ook! We waren in eerste instantie bijvoorbeeld vergeten te melden dat we graag een schuifpui wilden aan de achterkant, zodat we in de zomer lekker van binnen naar buiten kunnen wandelen en de kinderen goed in de gaten kunnen houden. Bij de aanvraag werd er natuurlijk ook rekening gehouden met alle formele regelgeving. Gelukkig weten de specialisten van BBAN daar alles van. Ik moet er niet aan denken dat allemaal zelf uit te zoeken! De aanvraag van de bouwvergunning liep hierdoor soepel. Er kwamen een paar kleine detailvragen vanuit de gemeente, maar die wist onze specialist adequaat te beantwoorden. Ook aan brandveiligheid en dergelijke werd gedacht. Toen de vergunning eenmaal binnen was kon de bouw beginnen. Het ontwerp was vrij goed, dus de bouw liep grotendeels vlekkeloos. Af en toe stuitten ze tijdens de bouw op een probleem, dit werd steeds tijdig met ons gecommuniceerd. De stenen van onze voorkeur voor de binnenmuur waren bijvoorbeeld niet leverbaar vanwege de lage waterstand in de rivieren. Er was gelukkig een andere optie waar we blij mee waren, tegen ongeveer dezelfde prijs. Afgelopen zomer hebben we ons huis betrokken. We zijn erg tevreden met de geboden begeleiding van BBAN.

Wat staat er in een aanvraag?

Een bouwaanvraag is een volledig overzicht van de bouwplannen en alle regels die daarbij komen kijken. U kunt denken aan:

  • Volledige beschrijving van het bouwwerk
  • Verwachtingen
  • Doel
  • Eisen
  • Beschikbaar budget
  • Materiaalkeuze
  • Opleverdatum
  • Verwachte prijs

Wilt u meer weten over BBAN Bouwbegeleiding en Advies? Op de website https://www.bban.nl/ leest u wat zij voor u kunnen betekenen. Meer weten over wat er allemaal bij een bouwaanvraag komt kijken? Klik dan meteen door naar de pagina: https://www.bban.nl/bouwaanvraag.