Betaalbaar, lang parkeren op Schiphol?

De zomer komt er bijna weer aan, jij wilt vast ook graag op vakantie. Dit is het moment om na te denken over een eventuele vakantie met je gezin, vriend of vriendin of andere familie. Kortom, genoeg mogelijkheden om op vakantie te gaan en dus ook om lang te parkeren op Schiphol. Althans, dat hoop je, want jij wilt natuurlijk wel lang genoeg jouw auto ergens kwijt als je op vakantie gaat en je wilt je daar in ieder geval geen zorgen om hoeven maken. Stel je maar eens voor dat je alles hebt geboekt, je vakantie en je vlucht maar dat je niet langer dan een dag kunt parkeren op Schiphol. Om dat te voorkomen kun je naar schipholparkeren gaan en jouw parkeerplek regelen voor een lang verblijf. De voor- en nadelen van reizen met het openbaar vervoer worden ook besproken, verderop in deze tekst. 

Wil jij ook lang parkeren op Schiphol? 

Lang parkeren op Schiphol is voor iedereen een uitkomst. Je weet zeker dat je auto veilig staat en je hoeft ook nog eens geen zorgen hebben. Je hoeft je daarnaast ook niet druk te maken dat er iets wordt gestolen uit je auto omdat er perfecte bewaking is. Zo kun je volledig met een gerust hart op vakantie en heb je daar in ieder geval geen zorgen over. Lang parkeren op Schiphol is dus een mogelijkheid voor iedereen die met de auto komt. Maar daarom is het wel goed om de voordelen en nadelen van reizen met de auto en het openbaar vervoer tegenover elkaar te zetten. Het is namelijk niet altijd goed voor het milieu om met de auto te reizen. Al heb je daar geen last van als je lang wilt parkeren op Schiphol. 

Alternatief reizen: met het openbaar vervoer?

Natuurlijk kun je je afvragen of lang parkeren op Schiphol nodig is, we hebben toch immers ook het openbaar vervoer? Kort de voordelen van het openbaar vervoer om daarna ook wat nadelen te bespreken:
  • Reizen met het openbaar vervoer is beter voor het milieu
  • De prijzen staan vooraf vast
  • Geen afschrijvingskosten voor je auto
  • Schipholparkeren.nl

Het is echt waar dat reizen met het openbaar vervoer een stuk beter is voor het milieu dan reizen met de auto. Kijk maar eens om je heen, er zijn veel mensen die de auto pakken om vervolgens in hun eentje er in te zitten. Dat is jammer en zonde. Maar er bestaan naast deze voordelen ook nadelen aan het openbaar vervoer. Het is namelijk zo dat je niet gegarandeerd een plekje hebt in de bus of de trein. Het kan tijdens de ochtenduren namelijk heel erg druk zijn of juist tijdens de late middaguren. Het is dan ook aan te raden om te reizen op rustige momenten, al is dat niet altijd fijn omdat niet alles aansluit op wat jij in je hoofd had. Dat is het grootste nadeel. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het vervelend is als je niet tegen drukte kunt. Het kan erg druk zijn qua mensen in een bus of trein, met de auto gaan is daarom soms toch nog een fijner idee.