De toegevoegde waarde van een infographic animatie

Al jaren werk ik als grafisch vormgever samen met Red Epic Studios als ik een infographic animatie nodig heb. Zelf werk ik als grafisch ontwerper. Ik werk vooral voor nieuwe bedrijven die zaken als een logo en huisstijl nodig hebben, als voor bedrijven die om wat voor reden dan ook willen ‘rebranden’ en hun huisstijl willen vernieuwen. Vaak is het namelijk zo dat na een jaar of tien een logo al ouderwets oogt en niet meer past in het tijdsbeeld van dat moment. Dat komt voornamelijk doordat trends in vormgeving en stijl elkaar tegenwoordig zeer snel opvolgen en het moeilijk is om een echt tijdloos ontwerp te bedenken. Het mooie aan een ‘rebranding’ is echter dat ook de technologie niet heeft stilgestaan, en dat je dus naast een nieuw logo ook infographic animatie kunt gaan inzetten op je website. Ik merk dat veel bedrijven dat zeer interessant vinden, en niet zonder reden. Met een infographic animatie kun je namelijk veel informatie tegelijk showen aan de (potentiële) klant, zonder dat het saai wordt. Wanneer je deze informatie zelf zou gaan opsommen in de vorm van hele lappen tekst, haakt je klant al vaak af en is het ook moeilijk bepaalde verbanden uit te leggen. Met een infographic animatie kun je alles wat je maar kunt bedenken op een heldere manier uitleggen, door het gebruik van zowel woorden, geluid als bewegend beeld. Het is aan de ene kant uitleggen en informatie verschaffen en aan de andere kant een beetje vermaken. Want die klant zit waarschijnlijk al de hele dag achter de computer, saaie werkzaamheden uit te voeren. Jouw filmpje kan er dan echt uitspringen voor zo iemand en oprechte interesse wekken.

De toepasbaarheid van een infographic animatie

Je zult wellicht denken dat een infographic animatie altijd een kort filmpje is, maar dit hoeft niet perse. Het ligt een beetje aan de hoeveelheid informatie die je over wil brengen. Soms is het beter dit in één wat langer filmpje te doen en soms kun je het beter opdelen in meerdere korte filmpjes. Meestal blijven de filmpjes overigens onder de minuut, want als ze veel langer duren loop je alsnog het risico de aandacht van de kijker kwijt te raken. Voor wie zich afvraagt voor welke doeleinden een infographic animatie zich het beste leent volgen hier enkele voorbeelden:

  • Als gebruiksaanwijzing bij het in elkaar zetten van meubels.
  • Voor een snelle overview van het assortiment binnen een winkel.
  • Voor een overzicht van de beschikbare diensten binnen uw bedrijf.
  • Voor het op een snelle manier tonen van uw werkwijze.

Over het algemeen kun je stellen dat hoe complexer informatie wordt, hoe interessanter het wordt om een infographic animatie te laten maken, omdat sommige dingen zich nu eenmaal niet goed met enkel tekst laten uitleggen. Een groot tekstvlak oogt bovendien ietwat intimiderend voor veel lezers, waardoor ze er al scrollend de meest interessante informatie uithalen en de rest achterwege laten. Dat wil je als bedrijf natuurlijk niet. Je wil dat de lezer alle benodigde informatie tot zich krijgt, op zo’n manier dat hij het begrijpt en interessant vindt.

De uitgebreide diensten van Red Epic Studios

Nu je overtuigd bent van het nut van een infographic animatie, verwijs ik je graag naar http://redepicstudios.com. Zoals gezegd werk ik al jaren met ze samen en ben zeer tevreden over het resultaat. Ze hebben een ruime ervaring met bewegende animatie en zelfs met video en fotografie, dus wat je ook nodig hebt op het gebied van visuele communicatie, bij red Epic Studios ben je aan het juiste adres.