Duurzame carports

terhuurnebv - CarportsIn Nederland rijden ongeveer 8 miljoen auto’s. Dit betekent dat bijna de helft van alle Nederlanders een auto bezit. Dan praten we niet over één auto per gezin, maar één auto per persoon! We kunnen dus gerust stellen dat auto’s ontzettend populair zijn in ons land en met goede reden. We gebruiken onze wagen iedere dag om naar het werk te gaan, of om vrienden te bezoeken in het weekend. Al deze auto’s moeten natuurlijk ook ergens geparkeerd worden. Sommige mensen hebben een garage, maar niet iedereen beschikt over deze luxe. De meeste Nederlanders hebben wel een oprit, in dat geval heb je ook daar de mogelijkheid om je auto te stallen. De carports van Ter Huurne staan al jarenlang symbool voor de beste kwaliteit. Woon jij in de omgeving van Haaksbergen en wil jij carports voor je auto(s)? Dan ben je hier aan het juiste adres! Met een carport is je automobiel beschermd tegen weer en wind. Hiermee verleng je zijn levensduur aanzienlijk. Voordat je één of meerdere carports laat bouwen, is het belangrijk om een aantal zaken goed te regelen:

  • Bouwvergunning
  • Montage en bevestiging
  • Uitvoering van het glas

Om te beginnen moet je een bouwvergunning aanvragen. Dit hoeft niet altijd, maar wel wanneer je de carports tegen je voorgevel wilt laten bouwen. Dit geldt ook wanneer je eigen oprit voor je huist ligt en niet ernaast. Wanneer je voldoet aan alle veiligheidseisen krijg je in de meeste gevallen keurig een vergunning uitgereikt. Weet je niet precies hoe je deze aanvraag moet doen? Dan kun je dat laten doen door het bedrijf dat de carports aanlevert. Ter Huurne heeft een speciale ontwerper in dienst, die de aanvraag snel en moeiteloos kan afhandelen. Zorg dat je de aanvraag op tijd doet. Het kan enige tijd duren voordat je reactie krijgt van de gemeente. Tot die tijd mag de bouw in principe niet beginnen, of riskeer je een boete.

Carports monteren tegen bestaande bebouwing

Carports kunnen helemaal op zichzelf staan, of tegen bestaande bebouwing gemonteerd worden. Welke van de twee vormen je kiest, is afhankelijk van je eigen stijl en de beschikbare ruimte. Een losstaande carport geeft vaak een gevoel van ruimte. Bovendien is het eenvoudiger om de auto onder het afdak te parkeren. Carports die tegen het huis worden gemonteerd, beschermen de auto beter tegen regen en sneeuw. Dankzij de muur aan de ene kant en de glazen wand aan de andere kant staat je dure auto lekker droog. Wanneer je de carports hebt uitgekozen, moet je nog kiezen voor een uitvoering van het glas. Bij Ter Huurne kan het glas in helder en opaal worden uitgevoerd. Welke soort glas je kiest, is wederom afhankelijk van je eigen voorkeur. Heb jij vragen over de mogelijkheden op jou oprit? Neem dan gerust contact op. Op http://www.terhuurnebv.nl/carports vind je een telefoonnummer en de openingstijden van de showroom. Ook lees je hier meer over carports en kun je een aantal leuke voorbeelden bekijken. Wil jij je auto ook beschermen tegen de elementen? Vraag dan gelijk een gratis offerte aan!

Andere glassystemen

Bij bovenstaand bedrijf kun je ook terecht voor diverse andere glassystemen. Zo kun je contact opnemen als je op zoek bent naar op maat gemaakte serres, veranda’s of terrasoverkappingen, lichtstraten, balkonbeglazing of windschermen. Het bedrijf is al meer dan 43 jaar werkzaam in de sector, waardoor men enorm veel ervaring heeft opgedaan. Je weet dus dat je te maken hebt met professionals. Waarom tot morgen uitstellen wat je vandaag nog kunt doen? Neem gelijk contact op via het contactformulier of bel op werkdagen tussen 9 en 5!