Een fantastisch verblijf op onze agriturismo op Sicilië

Een fantastisch verblijf op onze agriturismo op SiciliëMijn vriendinnetjes en ik zijn net terug van onze jaarlijkse meidenvakantie en dit keer hebben we een heerlijke week doorgebracht op een agriturismo op Sicilië. Die hebben we geboekt via My Italy en dat kunnen we echt iedereen aanbevelen. Het is zo’n fantastische week geweest. We hebben echt geluk gehad met het vinden van de accommodaties die My Italy op myitaly.nl aanbiedt. Je kunt je op die manier zo heerlijk in het echte Italiaanse leven storten en daarmee is onze meidenvakantie echt het einde geworden. Al ruim tien jaar trekken mijn beste vriendinnen en ik er een week op uit en daarbij gaan we altijd naar Italië. Dit land is echt zo heerlijk.

  • Het eten
  • De cultuur
  • Het landschap
  • De mannen

Dit maakt voor ons een echte vakantie midden in het Italiaanse landschap compleet. We zijn dit keer voor het eerst naar Sicilië geweest. Voorgaande jaren hebben we meer noordelijke regio’s bezocht en we gaan eigenlijk altijd naar een agriturismo en hiervoor hebben we al eerder de hulp ingeroepen van Margot DeKruif, die voor My Italy de meest fantastische locaties selecteert. Zo ook onze agriturismo op Sicilië. Al vanaf het begin dat we daar aankwamen was het een feestje.

Een aan de kust gelegen agriturismo op Sicilië

Al in aanloop naar de vakantie hebben we met z’n vieren altijd de grootste lol. We verdelen de taken ook altijd, waarbij de één een huurauto regelt, de andere de vluchten, een vierde de transfer naar Schiphol en ik was dit jaar degene die de agriturismo op Sicilië zou regelen. Ik ben daarvan uitgegaan van de informatie die op de website van My Italy staat, omdat er zoveel mooie locaties te vinden zijn op dit prachtige eiland en we wilde wel een combinatie van de cultuur die Sicilië te bieden heeft en toch ook kunnen genieten van een relaxte week aan de kust. Ik heb dus specifiek gezocht naar een agriturismo op Sicilië waarbij de kust en de Middellandse zee dicht bij waren, zodat we daar snel zouden kunnen zijn als we daar zin in hadden. Dit is me al heel snel gelukt en met de bemiddeling die My Italy aanbiedt, heb ik ook heel eenvoudig een reservering kunnen plaatsen. Vanaf dat moment kon de voorpret pas echt beginnen, want we waren ons al aan het verlekkeren aan de afbeeldingen die op myitaly.nl staan en we hebben ook een paar keer afgesproken om te bespreken welke bezienswaardigheden we wilden zien en welke routes we daarvoor zouden nemen. We zijn daardoor heel goed voorbereid op vakantie gegaan. Dit is iets waardoor het al zo lang goed gaat om samen op vakantie te gaan, want we weten precies wat we aan elkaar hebben en op die manier is er nog nooit enige onenigheid onderling ontstaan. De vakantie begon daarom ook dit jaar weer heel relaxt.

Een hele week vol Siciliaanse cultuur

Al vanaf het moment dat we met ons vliegtuig waren geland op de luchthaven van Catania zaten we goed in de stemming. We hadden vrij snel onze huurauto tot onze beschikking en gingen op weg naar onze agriturismo op Sicilië. Het mooie is dat vrijwel elke agriturismo op Sicilië landelijk gelegen is en dat je die via prachtige slingerende weggetjes kunt bereiken. Ik heb de eerste rit gereden en dat viel me reuze mee. Toen we aankwamen werden we door de eigenaar van onze agriturismo op Sicilië, samen met zijn vrouw, heel hartelijk ontvangen. We hebben nog dezelfde avond samen met hen gegeten en heerlijke wijn gedronken. Dit was de aftrap van een geweldige week op Sicilië.