Wat doet een seo specialist

Op het internet worden dagelijks duizenden artikelen producten aangeboden. Om ervoor te zorgen dat jouw assortiment beter verkoopt dan dat van de concurrent is het belangrijk om met kop en schouders boven de rest uit te steken. Vroeger kon je dit doen met de kwaliteit van je artikelen, maar vandaag de dag wordt dat steeds lastiger. Er zijn heel veel kleine aanbieders op de markt, die misschien wel minderwaardige producten leveren, maar hier ook minder voor vragen. Kwaliteit is niet meer allesbepalend, je moet ook gevonden worden door het grote publiek. Een seo specialist zorgt ervoor dat jouw website opvalt tussen de ontelbare andere websites die misschien wel hetzelfde product aanbieden. Wanneer je bijvoorbeeld konijnenvoer verkoopt dan ben je zeker niet de enige, maar wanneer je de website goed opbouwt dan komen alle mensen toch bij jou terecht. Nieuwsgierig? Wat doet een seo specialist precies?

  • Wat is SEO
  • Website review
  • Linkbuilding

SEO staat voor search engine optimization. Concreet houdt dit in dat je de tekst op een webpagina aanpast zodat Google meer waarde hecht aan de site. Dit doet men door teksten op een bepaalde manier te schrijven. Een website die vol staat met SEO teksten zal veel sneller door Google worden opgepakt. Dan is de volgende vraag natuurlijk: wat maakt een goede SEO tekst? Een seo specialist hanteert bij het schrijven van een tekst specifieke regels, die niet altijd precies vaststaan maar over het algemeen wel bekend zijn. Zo is het in de eerste plaats belangrijk om een bepaalde zoekterm een specifiek aantal keren te noemen. Stel je voor dat je een website hebt over konijnenvoer en je biedt een bijzonder product met unieke ingrediënten. Bij het maken van de tekst kan het slim zijn deze ingrediënten een aantal keer te noemen, zodat Google weet dat deze stoffen te maken hebben met het product wat je verkoopt. Door woorden te herhalen krijgen deze dus een bepaalde waarde in de tekst. Als de kwaliteit van de tekst verder goed is, als er geen taal- of formuleerfouten instaan, dan krijgt de tekst een goede seo waarde. Een seo specialist is altijd bezig met het schrijven van deze teksten. Door zich te verdiepen in bepaalde onderwerpen weet een seo specialist vaak precies welke termen goed werken in een bepaalde tekst. De zoekterm “konijnenvoer” is bijvoorbeeld veel te algemeen. Als je een tekst schrijft waar deze term een aantal keer in voorkomt dan verbetert dit de seo waarde van je tekst niet. Een seo specialist zal een ander zoekwoord uitkiezen dat beter past bij jouw product.

Seo specialist; review en linkbuilding

Dan zijn er nog twee andere diensten die een seo specialist kan aanbieden. In de eerste plaats is dat een website review. In een review gaat de seo specialist de hele website af om te bekijken hoe het gesteld is met de waarde van elke pagina. Hierbij let hij of zij bijvoorbeeld op de manier waarop de tekst is geschreven, welke afbeeldingen in de pagina aanwezig zijn en of er veel reclame op de site te vinden is. Ook kijkt de seo specialist naar het gebruik van sociale media. Google vindt het de laatste jaren heel belangrijk dat bedrijven steeds meer met sociale media gaan doen. Wanneer je in de tekst een filmpje plaatst of een link plaatst naar een Facebook account dan is de waarde die wordt toegekend veel hoger. Een seo specialist weet precies tussen welke waardes iedere tekst moet vallen en heeft daar ook unieke programma’s voor. Op deze manier is binnen een zeer korte periode, vaak binnen enkele dagen, aan te geven of jouw website voldoet aan alle eisen. Een tweede dienst die een seo specialist kan verlenen is het schrijven van Linkbuilding teksten. Linkbuilding, de naam zegt het al, gaat om het produceren van relevante links die naar de website verwijzen. Wanneer Google een tekst een waarde geeft is deze waarde gebaseerd op de inhoud, maar ook op hoeveel andere sites naar jouw site verwijzen. Je kunt dit zien als aanbevelingen: hoe vaak is jouw website op een andere site besproken? Linkbuilding teksten verschijnen op andere sites en linken naar jouw pagina. Op deze manier kan de seo specialist de waarde van de pagina verhogen zonder hier nieuwe content aan toe te voegen. Voor het schrijven van Linkbuilding teksten is het belangrijk dat je een professional inhuurt, zoals een seo specialist. Wanneer dit niet goed wordt gedaan bestaat de kans dat Google de waarde van jouw site tot een dieptepunt laat dalen. Je kunt dan je webwinkel vaarwel zeggen. Zorg daarom dat dit goed gebeurt!

Betrouwbaar en betaalbaar

Wanneer je jouw pagina wilt laten vernieuwen of wilt laten controleren kun je dit laten doen door een seo specialist. Zorg wel dat je iemand vindt die betrouwbaar is en waar je op kunt rekenen. Het werk moet heel secuur gebeuren, anders heeft Google binnen mum van tijd door dat er iets niet klopt. Het is niet zo dat Linkbuilding of SEO teksten niet geschreven mogen worden, maar je moet voorkomen dat het algoritme doorheeft dat dit gebeurt. Op https://www.hetweemsel.nl/seo-specialist/ vind je tientallen specialisten die stuk voor stuk jouw website grondig onder de loep kunnen nemen. Ben je op zoek naar een seo specialist, dan ben je hier aan het juiste adres! Wacht niet langer en neem direct contact op en laat een gratis offerte opstellen. Je weet dan gelijk waar je aan toe bent!