Wikkelfolie voor bescherming producten

Veel mensen zijn niet op de hoogte van de vele voordelen die wikkelfolie te bieden heeft en dat is erg jammer. Het is een product dat uitstekend gebruikt kan worden om goederen te beschermen. Doordat het een heel dun soort plastic is, is het heel erg flexibel en kan het om heel verschillend gevormde zaken gewikkeld worden. Wikkelfolie wordt veel in het bedrijfsleven gebruikt om goederen die op een pallet staan of op een rolcontainer te beschermen. Het werkt daarbij op twee manieren, aan de ene kant zorgt het ervoor dat alles wat op de pallet of container is geplaatst, goed op zijn plaats blijft staan. De folie is heel goed strak te trekken en voorkomt dat spullen kunnen gaan schuiven. Tegelijkertijd zorgt het er ook voor dat alles goed schoon blijft. Dit is natuurlijk niet alleen maar heel erg handig voor bedrijven, het kan echt op heel veel andere manieren ingezet worden. Zo zijn er bijvoorbeeld standhouders die hun marktkraam hiermee beschermen. Hebben zij meerdere dagen een markt op dezelfde plaats en is er ‘s nachts beveiliging aanwezig, dan wikkelen zij de folie om de kraam heen, zodat hun waren schoon en droog blijven. Op die manier hoeven zij niet ‘s avonds alles in te pakken en ‘s ochtends opnieuw op te bouwen. En gaat u verhuizen, dan kan wikkelfolie ook heel goed van pas komen voor het schoonhouden en beschermen van bijvoorbeeld meubelstukken die niet in een doos vervoerd kunnen worden. Bekijk de website vanĀ Vendrig Packaging.

Verschillende soorten wikkelfolie

Nu is het zo dat er verschillende soorten wikkelfolie verkrijgbaar zijn en het is goed om eerst de verschillende mogelijkheden op een rijtje te zetten voordat u een keus gaat maken. Welke verschillende soorten kunnen we nu onderscheiden? We kunnen onderscheid maken op de volgende manieren:

  • naar productieproces: gegoten of geblazen folie
  • naar manier van omwikkelen, namelijk machinaal of met de hand
  • naar grootte, naast groot wikkelfolie is er ook een smalle variant, de zogenaamde bundelfolie
  • naar dikte, van 12 tot 23 my
  • naar kleur, transparant is mogelijk, maar er zijn ook verschillende keuren verkrijgbaar

Hoe maakt u uit al deze verschillende opties nu een keuze? Laten we eerst kijken naar het productieproces. De geblazen variant is wat stugger en de gegoten is vaak goedkoper. Maar recente ontwikkelingen in productieproces hebben de verschillen tussen deze twee steeds kleiner gemaakt. Wat betreft machinaal of met de hand omwikkelen, kan er ruwweg gesteld worden dat als u niet meer dan twintig zendingen per dag klaar hoeft te maken, de handwikkel variant de voordeligste keus is. Maakt u wel meer zendingen klaar, dan kunt u dus beter kiezen voor het machinaal aanbrengen van wikkelfolie.

Alles te krijgen bij Vendrig Packaging

Wat het punt van de kleur betreft is het zo dat transparante wikkelfolie de voordeligste optie is. Maar een gekleurde variant heeft als voordeel dat anderen niet kunnen zien waar de folie omheen gewikkeld is, wat bij kostbare zendingen dus verstandig kan zijn. Tegelijkertijd zorgen de gekleurde varianten ook voor bescherming tegen verkleuring door de zon. Bij de dikte is het zo dat hoe dikker de wikkelfolie is, hoe sterker deze is. Voor zware ladingen is 23 my dus zeker aan te raden, terwijl u bij lichte zendingen rustig gebruik kunt maken van 12 of 17 my. Er zijn dus heel veel mogelijkheden, maar een ding is zeker: wat voor variant u ook zoekt, bij vendrigpackaging.com zult u het zeker kunnen kopen! Zij bieden namelijk een heel uitgebreid assortiment op het gebied van wikkelfolie, waardoor ze voor iedere zending een geschikte variant kunnen leveren.