Zorg dat je klanten betalen via een incassobureau

Het is natuurlijk fijn als je een bedrijf opstart en je merkt dat je allemaal potentiële klanten over de vloer krijgt. Stel je eens voor dat al die potentiële klanten ook daadwerkelijk producten bij jouw bedrijf gaan bestellen. Dat zou een mooie start zijn van je bedrijf. Het kan dan ook zo maar zo zijn dat er allemaal orders binnen komen waardoor jij hard aan de slag moet. Op papier heb je dan genoeg inkomsten om winst te maken, dus je bent helemaal blij. Het gaat immers goed met je bedrijf. Niets is echter minder waar. Al deze klanten moeten immers nog wel betalen. Nu is het zo dat de meeste mensen wel betalen hoewel er vaak genoeg een herinnering voor nodig is. Maar een klein percentage betaalt gewoon niet. Dus die winstcijfers die je voor jezelf hebt berekend zijn natuurlijk gebaseerd op een betalingspercentage van 100%. Je kunt dan zelf direct zien hoeveel je uitgeeft en hoeveel er binnenkomt. Maar het geld dat binnenkomt, is lang niet altijd 100%. Ten eerste moet je bedenken dat het soms lang duurt voordat het geld ook echt binnenkomt en ten tweede moet je beseffen dat het betalingspercentage soms niet hoger komt dan 80%. Het is een triest feit, maar je kunt er niet om heen. Om te zorgen dat je altijd het geld krijgt waar je recht op hebt, is soms dus nodig dat je een incassobureau inschakelt. Een incassobureau kan er snel en efficiënt voor zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt. Jij zelf hebt natuurlijk niet de tijd en niet de middelen om mensen achter de broek te zitten. Daarnaast heb je niet de autoriteit om mensen te verplichten om te betalen. Die autoriteit heb je alleen in theorie, maar mensen zijn zelden geïmponeerd door een bedrijfseigenaar die om zijn of haar geld vraagt. Een incassobureau is sneller in staat om mensen te overreden om toch te betalen. Mocht je inderdaad te maken hebben met mensen die niet betalen, kies dan voor een goed en professioneel incassobureau. Je vindt bijvoorbeeld een goed incassobureau op de website van Credifin-nederland.nl. Op deze website vind je in ieder geval meer informatie over dit incassobureau en over de eventuele stappen die je kunt ondernemen met behulp van dit incassobureau.

Laat je niet afschepen en schakel de hulp in van een professioneel incassobureau

Het is helaas een triest feit dat sommige mensen weigeren te betalen en daarom is het jammer genoeg nodig dat je soms gebruik moet maken van een incassobureau. Maar het is ook niet zo dat je altijd maar van een incassobureau gebruik moet maken. Niet alle mensen zijn zich bewust van het feit dat ze nog niet betaald hebben. Daarom versturen we vaak eerst een herinnering. Het is daarom ook niet altijd even gemakkelijk om wanbetalers te scheiden van eerlijke mensen die gewoon een foutje maken. Incassobureau Credifin probeert dan ook altijd eerst goed te kijken wat de situatie is. Op deze manier loop je niet het risico dat je goede klanten kwijtraakt. Dat zou immers zonde zijn.

Neem contact op

Mocht je rekeningen open hebben staan en heb je al verschillende herinneringen gestuurd, dan is het tijd om actie te ondernemen. Je kunt daarvoor contact op nemen met Credifin. Je kunt dit op verschillende manieren doen.

  • Via het sturen van een email
  • Via de telefoon
  • Via de sociale media

Voor een algemene vraag is een email altijd handig. Heb je haast of wil je gewoon zo snel mogelijk weten wat de mogelijkheden zijn, dan kun je het beste even bellen.